RSS

Stage Erfgoededucatie leerlingen basisonderwijs

30 Mei

Naast mijn stage die al gericht is op het vierde jaar, heb ik in het derde jaar van de opleiding ook meegedraaid in het educatieve programma van Museum ’t Oude Slot. Een stage op stand in een sfeervolle Erfgoedomgeving. Het accent in deze periode ligt op leerlingen van het Basisonderwijs en wel de middengroepen 5 en 6. Stuiterend komen ze onder begeleiding van hun ouders en vaste leerkrachten binnen. Dan begint het programma met ze en is het in no time muisstil. Een korte inleiding brengt ze van de mobieltjes terug naar de leitjes. Vervolgens actief aan de slag binnen korte workshops waarin ze spelenderwijs en al ontdekkend het leven van alle dag van 100 jaar terug beleven. Opvallend hoe leergierig veel van hen zijn en het naadje van de kous willen weten en met hun hele hebben en houden meedoen aan de opdrachtjes. Niks stoffigs of dufs, leuk en leerzaam!

Ook een kijkje achter de schermen kunnen nemen in het runnen van het museum. Een ambitieus directeur die met beperkte middelen en een toekomstgerichte blik haar wensen stap voor stap weet te realiseren.

Ook heel bijzonder: de inrichting van de tentoonstelling door Suzanne Jongmans mogen meemaken. Driedubbel leerzaam. Prima stage gehad, prima begeleiding en met een volle 8 prima afgerond.

P1070289workshop wastobbeP1070016

Advertenties
 

Tags: ,

Ik ben benieuwd naar wat je ervan vindt

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s